~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Oδοιπορικό στα παράλια της αλησμόνητης Μ. Ασίας
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..........διαδικτυακή περιοδική έκδοση * με ειδήσεις * άρθρα για την Κύπρο * υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής * ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Η Φωτό Μου
με τον δημοσιογράφο Πάνο Αϊβαλή

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Ανάπτυξη σε παραγωγικούς τομείς βλέπει η Κύπρος

kypros-platforma-petrelaio.jpg

EUROKINISSI // ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ / ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ
του Ακη Φάντη // Λευκωσία, ανταπόκριση (*)
Η Κύπρος έχει σήμερα τη δυνατότητα να προσβλέπει σε ανάπτυξη σε όλους τους βασικούς παραγωγικούς τομείς της οικονομίας, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Χάρης Γεωργιάδης. 
Μιλώντας στο 12ο Ασφαλιστικό Συνέδριο της Κύπρου, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως η κυπριακή οικονομία διέψευσε όσους, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, προέβλεπαν ότι η χώρα θα παρέμενε εγκλωβισμένη σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και λιτότητας και πως ο τομέας των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών θα χανόταν. 
Σημείωσε, ακόμη, ότι τη φετινή χρονιά η Κύπρος θα καταγράψει έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στον ευρωπαϊκό χώρο, ότι η ανεργία μειώνεται και η εμπιστοσύνη στον τραπεζικό τομέα έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό. 
Παράλληλα, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, σημαντικές επενδύσεις μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης, την ίδια στιγμή που τα δημόσια οικονομικά βρίσκονται υπό έλεγχο και δίδουν το περιθώριο στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις.
Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου τόνισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια με την ίδια προσήλωση και ένταση.
Εξήγησε, μάλιστα, πως για να διατηρηθεί η βιώσιμη ανάπτυξη και η χώρα να καταφέρει να ανέλθει σε επενδυτική βαθμίδα, επιβάλλεται να συνεχιστούν η μεταρρυθμιστική προσπάθεια, η συνετή διαχείριση των δημοσίων οικονομικών και η πορεία εξυγίανσης του τραπεζικού τομέα.

Άλλα δύο τεμάχια της ΑΟΖ θέλει η TOTAL

Ο διευθυντής της γαλλικής εταιρείας TOTAL επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και του εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του γαλλικού κολοσσού, για επέκταση της δραστηριοποίησής της στην κυπριακή ΑΟΖ. 
Η TOTAL διεκδικεί τα τεμάχια 6 και 10, ενώ ήδη κατέχει το τεμάχιο 11. 
Η διαδικασία αδειοδότησης για τον τρίτο γύρο αναμένεται να παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο στο τέλος Νοεμβρίου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έσοδα 500-600 εκατ. ευρώ ετησίως από το φυσικό αέριο στην Κύπρο
Επιτάχυνση των σχεδιασμών για φυσικό αέριο στην κυπριακή ΑΟΖ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου